A Facebook

A Facebook

Facebook

Az adatlap

A Facebook profilunk szerkesztése nem egy túl bonyolult feladat, de rendkívül fontos, hogy körültekintően, átgondoltan járjunk el.

Először is el kell döntenünk, hogy milyen információt szeretnénk megosztani magunkról és, hogy kivel. A Facebook lehetőséget ad arra, hogy a biztonsági beállításokban meghatározzuk azoknak a körét, akik ismerősnek jelölhetnek, láthatják posztjainkat. Nem kötelező kitölteni az iskolai végzettségre, születési adatokra, politikai meggyőződésre, vagy vallási hovatartozásra vonatkozó rovatokat. Annyit áruljunk el magunkról, amennyi jól esik, de az feleljen meg a valóságnak. A bizalom alapja az őszinteség és ne feledjük, hogy a mai világban rendkívül gyorsan és könnyedén lehet ellenőrizni az adatok valóságtartalmát.

A közösségi média világa sok ember számára idegen. Vigyáznunk kell, hogy posztjainkkal, megosztásainkkal ne lépjünk át egy határt, amelyen túl már egy nárcisztikus ember benyomását kelthetjük másokban. Hol is húzódik ez a határ? Bizonyos információk megadásának, a nyitottságnak számos pozitív hatása lehet. Gondoljunk csak arra, hogy összefogással milyen rövid időn belül eljuthat a segítség a rászorulókhoz, de sajnos ugyanilyen gyorsan terjednek a rosszindulatú, negatív megjegyzések is.

Ismerősnek jelölés

Bárkit ismerősnek jelölhetünk kivéve, ha a felhasználó a biztonsági beállításokban korlátozta azonak a körét, akik kapcsolatba állhatnak vele. Nem tekinthető tolakodásnak, ha ismerősnek jelölünk valakit, de ne érezzük rosszul magunkat, ha esetleg nem fogadják el a felkérésünket.

Ismerősnek jelölésnél vegyük figyelembe az alábbiakat:

Olyan személyeket jelöljünk be, akikkel valamilyen szinten kapcsolatban állunk: családtagok, barátok, régi ismerősök, kollegák.
Keresgélhetünk az ismerőseink ismerősei között, és bejelölhetünk olyan személyeket is, akikkel már találkoztunk, vagy akikről már sokat hallottunk.
Ha megismerkedünk valakivel és szeretnénk a kapcsolatot tartani, kérdezzük meg, hogy van-e Facebook profilja és, hogy küldhetünk-e jelölést a részére.
A Facebook NEM társkereső fórum, ezért ilyen jellegű szándékkal ne ismerkedjünk.

Továbbra is várjuk, szívesen fogadjuk a témákkal kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat.