Játsszunk!

Játsszunk!

Volt idő, amikor az emberek a társasági összejöveteleken még beszélgettek egymással, szellemes történeteket meséltek, és játszottak. Közeledik a szilveszter, megosztanék néhány játékot, hátha kedvük támad egy kis mókához. Nagyokat lehet nevetni, a játék jól összehozza a társaságot, a közösségi oldalak pedig megvárnak.

Kedvelem, nem kedvelem

Kérjük meg a társaság tagjait, hogy írjanak le 5-5 dolgot, amit szeretnek illetve amit nem szeretnek, majd próbáljuk kitalálni, hogy kiről van szó.

Mi történt?

Írjunk fel különböző szituációkat, amelyek heves érzelmi reakciókat válthatnak ki, pl. nyertünk a lottón, egy medvével találjuk szemben magunkat az erdőben, szerelmünk épp megkérte a kezünket.

A társaságot osszuk fel két csoportra, az egyik csoport tagjainak el kell játszaniuk a helyzetet, ami a papírjukon szerepel, a másik csoport tagjainak egy megbeszélt időn belül ki kell találniuk, hogy mi váltotta ki belőlük a reakciót. Lehet gesztikulálni, beszélni, de a kitalálandó szituációt nem lehet megnevezni. A játék interaktív, de a játékosoknak mindvégig ügyelniük kell arra, hogy ne essenek ki a saját “szerepükből”. Lehet nehezíteni is a szabályokon például úgy, hogy a szereplők nem beszélhetnek.

Igazság vagy hazugság?

Megkérjük a játékosokat, hogy mondjanak magukról két igaz és egy hamis állítást, a cél kitalálni azt, hogy melyik ezek közül amelyik nem igaz.

Ki vagyok én?

Egy híres személyiség nevét felragasztjuk a játékosok hátára, akiknek egy megadott időn belül ki kell találniuk, hogy kiről van szó. Kirárólag “igennel”és “nemmel” válaszolhatunk a személyre vonatkozó kérdésekre.

Mérgező béka

A játékosok a földön körben ülnek, és becsukják a szemüket amíg a játékvezető kiválasztja a Békát (megérinti) és a Detektívet. A társaság tagjai most már kinyithatják a szemüket, és elkezdődhet a játék. A detektív a kör közepén áll, és megpróbálja kitalálni, hogy ki lehet a Béka. A Béka úgy szedi az áldozatait, hogy a kiszemelt személyre egy pillanatra kiölti a nyelvét, aki a halálos méreg hatására kidől a körből.

Jó szórakozást!