Néhány jó tanács szülőknek

Néhány jó tanács szülőknek

1, “Kérem szépen” és “Köszönöm”

Még mindig a legfontosabb szavak. Ragaszkodjunk a használatukhoz, amíg a gyermek számára természetessé válik.

2, Köszönés

Minél fiatalabb korban tanítsuk meg a gyermekünket az udvarias köszönésre. Gyakoroljunk vele, hogy hangosan, jól érthetően beszéljen, nézzen a másik szemébe, ne motyogjon, ne szegje le a fejét köszönés közben.

3, Viselkedés az asztalnál

Ugyanazok a szabályok érvényesek a gyerekekre mint a felnőttekre, azzal a különbséggel, hogy ők az étkezés végeztével elkéredzkedhetnek az asztaltól ha elhúzódna az ebéd vagy a vacsora.

4, Ne engedjük, hogy a gyermek félbeszakítsa a beszélgetésünket!

Már egész kis korban tanítsuk meg a gyermekünknek, hogy meg kell várnia amíg beszélhet. Felettébb zavaró tud lenni amikor a gyermek folyamatosan ráncigálja az édesanyját beszélgetés közben.

5, Kézfogás

Gyakoroljuk otthon az udvarias üdvözlési formákat. Mutassa meg gyermekének hogyan kell kezet fogni, jól artikuláltan bemutatkozni és egymás szemébe nézni.

6, Házon kívül

A gyermekeknek meg kell tanulni, hogy mindenhol illedelmesen kell viselkedni vendégségben, étteremben, az iskolában és barátok között. Amennyiben otthon elsajátítják az udvarias viselkedés szabályait, alkalmazni fogják azokat máshol is.

7, Mutassunk példát!

A közös étkezések alkalmával halkítsuk le a telefonunkat és figyeljünk a gyerekeinkre! Emlékezzünk vissza, hogy a mi szüleink sem tapadtak a vezetékes telefonra és egész jól kibírták.

shutterstock_110493902


Etikett szabályok és jó tanácsok

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN