Meggyőződésem, hogy kortól, szakmától vagy végzettségtől függetlenül mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy tanulással önmagának legjobb változatává fejlődjön.
Az etikett, az érzelmi intelligencia és a személyes fejlődés tanfolyamok olyan készségeket és eszközöket biztosítanak Önnek, amelyekkel bármilyen társadalmi vagy üzleti környezetben fejlesztheti önbizalmát, és elérheti azokat a változásokat, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy valóban kiaknázza a lehetőségeit.
Olyan világban élünk, ahol a kommunikáció még soha nem volt ennyire hozzáférhető. Azonban e különböző kommunikációs módszerek mindegyike sajátos hangnemmel, stílussal és szókinccsel rendelkezik. A félreértett kommunikáció zavaró lehet, és károsíthatja a kapcsolatokat.
Az etikett egy életre szóló készség. Nem a bonyolult szabályokról vagy egyszerűen arról szól, hogy melyik villát kell használni. Arról szól, hogy magabiztosan, tisztelettudóan és hatékonyan kommunikáljunk másokkal, függetlenül a kontextustól.
A tanfolyam visszahozza a jó modor és a hagyományos etikett báját és finomságát, hogy segítsen kitűnni a mai rohanó világban. A leckék a modern étkezési, üzleti és társasági etikettre specializálódnak, hogy fejlesszék a szociális készségeket, és segítsenek az élet minden területén sikeressé válni. Akár ügyfeleket szeretne lenyűgözni, akár maradandó benyomást akar kelteni egy vacsorán, vagy egy állásinterjúra készül, segítek Önnek fejleszteni és javítani a készségeit.
Várom szerettel,
dr. Kibédi V. Katalin
1. Etikett a mai világban
Bevezetés az etikett alapjaiba
• Mi az az etikett?
• Alapfogalmak, történeti áttekintés
• Miért van szükség szabályokra?
• A viselkedéskultúra újraértelmezése: miért fontos az etikett a modern világban?
Az első benyomás
• Halo-effektus
• Rangsorolás
• Pontosság
• A köszönésről
• Bemutatkozás, bemutatás
• Kézfogás
• Egyéb üdvözlési formák: A puszi és az ölelés
• Megszólítás, szólítás
• Helyes testtartás
• Az ülés és állás szabályai
• Néhány további jó tanács a kedvező első benyomás érdekében
• Az előreengedés szabályai
2. Nyilvánosság
Megjelenés
• Öltözködés, frizura, smink, ékszerek
• Dress code, azaz a megfelelő ruházat
Kommunikáció
• Mi a kommunikáció?
• Nonverbális kommunikáció
• Verbális kommunikáció
• A társalgás és a hallgatás művészete
• Tegezés, magázás, önözés
3. Étkezési etikett
• Étkezési kultúra
• Étkezési alapismeretek
• Italkínálat – Melyik ételhez mit igyunk?
• Kenyéretikett – Kenyérrel kapcsolatos szabályok
• Terítés, kínálás, a szalvéta használata
• Mit mivel együnk?
• Viselkedés étkezés közben
• Virágdísz
• Koccintás, pohárköszöntő
• Étteremben
4, A hivatalos levél, telefon- és netetikett, közösségi média
5. Társasági etikett: a vendégség és a protokolláris vendéglátás
• Meghívás
• Vendéglátóként
• Vendégként
• Ajándékozás
• A protokolláris vendéglátás: álló és ültetéses alkalmak
6, Munkahelyi etikett
• A sikeres állásinterjú lépései
• Etikett a munkahelyen
• Munkahelyi öltözet
• Kollégák között – ajándékozás