RÓLAM


M egváltozott felgyorsult világunkban a szülőket, nevelőket sem lehet kizárólagosan hibáztatni, akármennyire is szeretnénk, hogy gyermekünk jól nevelt legyen, nem mindig jut időnk rá.
A mostani tizenévesek szüleinél elmaradt az etikett oktatás, ismereteik részben családi értékeken, részben innen-onnan felszedett tudáson alapulnak.

Ezen szeretnénk változtatni.

parallax background

A Külügyminisztérium Diplomáciai Protokoll Főosztályán dolgoztam diplomataként. Feladataim közé tartozott a hazánkba akkreditált külföldi képviseletekkel való napi kapcsolattartás, valamint a magas szintű látogatások megszervezése. Így az illemtani és protokoll szabályok számomra evidensek, hiszen az életem részét képezik.

Egyrészt szerencsés vagyok, mert tanultam etikettet, protokollt, másrészt így még nagyobb a kontraszt a sok udvariatlanság miatt, amit nap mint nap tapasztalok.

Úgy vélem, hogy első sorban a gyerekek etikett és illemtan oktatásával kell és érdemes kezdeni. Gyerekeknek és fiataloknak szánt kurzusainkon tanulóink játékos, laza szellemben kapják meg az információkat. Így a jövőre tekintve hatalmas előnyre tesznek szert az érvényesülés során és még időben megakadályozható a rossz szokások felvétele.

A felnőtt és munkahelyi képzések esetén olyan plusz tudást adhatok a tréningen résztvevőknek, melyet nem csak a mindennapi életben, hanem akár az üzleti világban is használni tudnak majd.

Az illemtanról és az etikettről szóló könyveim,

gyerekeknek és felnőtteknekGyerek illemtanról szóló könyvem,

gyerekeknek és felnőtteknek

Mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekeink olyan felnőttekké váljanak, akik magabiztosan teremtenek kapcsolatot, és helytállnak az élet bármely területén. Ennek eléréséhez az első lépcsőfok az etikett és az alapvető fontosságú értékek minel előbbi elsajátítása. Azért írtam ezt a könyvet, hogy a gyerekek összefüggő tudást szerezhessenek a jómodorról, az alkalomhoz illő öltözködéstől kezdve a figyelmességen és udvariasságon át egészen a viselkedés alapvető szabályainak megismeréséig.


Biztos vagyok benne, hogy az etikettet ismerő fiatal

■ könnyebben megtalalja helyét a társadalomban;
■ magabiztosabban mozog a különböző élethelyzetekben;
■ több értékes barátra és emberi kapcsolatra tesz szert;
■ könnyebben és határozottabban tud majd beszélni emberek előtt;
■ gyorsabban beilleszkedik idegen társaságba.Gyerek illemtanról szóló könyvem,

gyerekek számára

A jó modor és az udvarias viselkedés alapjait már egész kicsi korban, otthon érdemes elsajátítani. A gyermekek rendkívül fogékonyak, könnyen tanulnak, és higgyék el, hosszú távon megtérül, ha már tipegő kortól a helyes irányba terelgetjük őket. Ha szép fokozatosan, korán megtanítjuk az alapokat, gyermekünk hatalmas előnnyel indul majd a felnőtté válás útján!

A könyv első része lényegre törő, hasznos tanácsokkal segít a szülőknek abban, hogy a jó modor alapjait már kicsi korban átadják gyermeküknek. A második rész a gyerekeknek szól, képekkel illusztrálva, mesekönyvszerűen tanítja őket az illendő viselkedésre.

Őszintén remélem, hogy könyvem segítséget nyújt a kedves szülőknek, és az itt olvasott tanácsokkal, mesével gazdagodva, az otthoni példára alapozva kiegyensúlyozott, vidám, jó modorú gyerkőcöket nevelnek majd!Illemtanról szóló könyvem,

mindenkinek

Felgyorsult világunkban, ahol annyi helyen és annyi embernek kell megfelelnünk, sokszor igazi kihívást jelenthet udvariasan viselkedni. Ma már ugyan lazábban kezeljük az öltözködésre, kommunikációra és a vendéglátásra vonatkozó előírásokat, mint más korokban,de informális hozzáállásunk nem jelentheti azt, hogy gorombán vagy udvariatlanul viselkedünk.
Semmivel sem nehezebb udvariasnak lenni egy farmernadrágban, mint egy szmokingban. Az etikett nem kőbe vésett szabályok sokasága, amelyek előírják, hogyan kell viselkedni. Sokkal inkább jelentenek útmutatást, és segítenek eligazodni az emberi kapcsolatok szövevényes rendszerében.