Kibédi Varga Katalin – Etikett Iskola

bemutatkozas-etikettiskolaKibédi Varga Katalin

Kanadában születtem, gyermek és fiatalkorom nagy részét külföldön töltöttem. Édesapám nagykövet volt, így viszonylag hamar megismerkedhettem a diplomáciai protokoll világával.

Az ELTE Állam és Jogtudományi karán végeztem, ahonnan egyenes út vezetett a Külügyminisztérium Diplomáciai Protokoll Főosztályára. Csodálatos éveket, felejthetetlen élményeket köszönhetek a Minisztériumnak mint amikor elkísérhettem Göncz elnök urat és feleségét ázsiai útjukra. Feladataim közé tartozott a diplomáciai képviseletekkel való kapcsolattartás és a hazánkba látogató magas szintű delegációk programjának megszervezése és lebonyolítása. Valószínűleg szakmai ártalom, hogy gyermekeimtől kicsi koruktól kezdve elvártam az alapvető viselkedési szabályok ismeretét és betartását, persze nem mindig és nem minden helyzetben. Sokszor adódnak ebből viták, például nehezen válnak meg a telefonjuktól étkezések közben, ( néha én is), de szerencsére amikor kell, akkor tudnak viselkedni.

Az Etikett Iskola indításáról

Régi álmom válik valóra ezzel a kurzussal, szeretnék segítséget nyújtani a szülőknek, mert sajnos ezek azok a feladatok amelyekre már otthon, munka után nem nagyon van kapacitása senkinek. Meggyőződésem, hogy csoportban, sok játékkal, és humorral szívesebben megtanulják az etikett alapszabályait, és amikor kell alkalmazni is fogják őket.
Várom gyermekeiket sok szeretettel.

Vélemények és visszajelzések

    Geletey‎ OlivérMattheisen‎ AnnuskaSchiffer Miklós
  • Ebben az 5 hétben nagyon sokat tanultam arról hogyan kell úriemberként élni. Ez a tudás egész életemet végig kíséri, és hasznomra válik. Köszönöm szépen hogy részt vehettem a foglalkozásokon.
  • Sokat tanultam, és nagyon segített. Megtanította nekem hogy mi illedelmes és mi nem. Nagyon örülök hogy el jöhettem.
  • Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, hiszek abban, hogy korunkban még nagyobb szükség van arra, hogy tudjuk és megismerjük az egymással való érintkezés klasszikus és kifinomult szabályait.