A helyes testtartásról

Különbözőek vagyunk, mindenkinek megvan a sajátos testtartása, mozgása, ugyanúgy mint a csak rá jellemző beszédmodora, gesztusai. Sok mindent elárulnak rólunk a mozdulataink, ezért lehetőleg vigyáznunk kell, hogy azok ízlésesek legyenek, különösen a hölgyeknek kell ügyelniük mozgásuk kecsességére  és könnyedségére.

Betartandó szabályok:

A helyes testtartás szabályai a következők: húzzuk ki magunkat, tartásunk ne legyen túl merev, de túl laza sem. Lépésünk legyen nyugodt és egyenletes. A nagyokat lépő nő nehézkesnek tűnik, nélkülöz minden bájt, a túl apróléptű tipegőnek hat. Mellőzünk minden mozdulatot, ami mesterkélt benyomást kelt. A kezünket ne szorítsuk a csípőnkhöz, inkább hagyjuk, hogy maguktól mozogjanak. A férfiak ne tartsák nadrágzsebben vagy a hátukon összekulcsolva a kezüket.

Nagyon kevés nő és férfi tud helyesen, ízlésesen ülni. Sokan hanyagul lecsúsznak a székben, mások túlságosan kihúzzák magukat, mindkettő kerülendő. A férfiak lába legyen kis terpeszben illetve keresztbe is tehetik párhuzamos lábszárakkal. Hölgyek esetén a keresztbetett lábtartás nem ajánlott, a legdiszkrétebb, legelegánsabb megoldás az, ha a térdek és lábszárak egymáshoz simulnak. Felállásnál nem toljuk hátra a széket, hanem megfogjuk és úgy állunk fel.

shutterstock_138560858


Etikett szabályok és jó tanácsok

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN