Strand etikett

A Duna TV “Balatoni Nyár” c. műsorában a strand etikettről beszélgettünk. Létezik-e ilyen egyáltalán? Vakáció közben amikor örülünk, hogy végre megszabadulunk a kötöttségektől, kell-e illemszabályokra gondolnunk? Milyen magatartás zavarhatja nyaralótársaink nyugalmát? A külföldi strandokhoz képest, hogyan viselkedünk itthon, nyaralás közben?

Betartandó szabályok:

A strand etikett szabályai rendkívül egyszerűek, ennek ellenére sokan nem tartják be azokat. A parton sem kell mást tennünk mint figyeljünk egymásra, legyünk tekintettel a többi strandolóra!

Ne szemeteljünk! Különösen a dohányosok figyelmét hívnám fel arra, hogy mennyire kellemetlen leteríteni a törölközőt a csikkekkel teleszórt fűre. Vakációnk megkezdése előtt érdemes beszerezni egy hordozható, fedeles hamutálat, sok bosszúságtól kímélnénk meg nyaralótársainkat.

Figyeljünk gyermekeinkre! Természetesen elsősorban a biztonságuk érdekében, de azért is, hogy játékkal, labdázással ne zavarják meg mások nyugalmát, pihenését.

Ne legyünk hangosak! Kérdezzük meg a közelbenlévőket, hogy halkítsuk-e le a rádiót  esetleg és a családi vitákat otthon oldjuk meg, nem tartoznak másokra.

Ne bámuljunk meg senkit! Ez különösen érvényes a felsőrész nélkül napozó hölgyek esetén.

Öltözzünk fel! Tiszteljük meg egymást azzal, hogy felveszünk egy trikót, strandruhát vagy akár csak magunk köré tekerünk egy nagy kendőt amikor sorbaállunk a parti étkezdénél.

Jó, hogy felmerült ez a téma, őszintén remélem, hogy megfogadják a tanácsainkat és továbbra is várjuk észrevételeiket, hozzászólásaikat.shutterstock_428621653


Etikett szabályok és jó tanácsok

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN